Domeinen

Uit Site Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Inhoud

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam (of, afgekort, 'domein') is een naam in het Domain Name System (DNS), het naamgevingssysteem op internet waarmee netwerken, computers, webservers, mailservers en andere toepassingen worden geïdentificeerd. Deze naam verwijst naar een computeradres dat uit nummers bestaat. Het DNS functioneert als het telefoonboek van het computernetwerk. De vertaling van de naam naar het betreffende nummer geschiedt middels DNS-servers, alle verdere datacommunicatie tussen computers maakt gebruik van dat nummer.

Wat kunt u met een domein?

  • Uw bedrijf promoten doormiddel van een slimme keuze te maken betreffendde de domeinnaam.
  • Uw bedrijf voorzien van een makkelijk te onthouden adres, hierdoor hoeft u geen IP-adressen te onthouden.

Wat kost een domein?

Dit verschilt per domein. Voor ieder domein geldt een ander tarief. Deze tarieven kunt u vaak terug vinden op webpagina's van hosting bedrijven, deze tarieven verschillen ook per hosting provider. Dit omdat ieder bedrijf zijn eigen % percentage boven op de inkoop prijs zet.

Kan ik alle soorten domeinen zomaar registeren?

Dit verschilt per TLD(Top Level Domain oftewel extensie). Voor sommige domeinen zijn restricties vastgelegd. Een voorbeeld hiervan is een .DE domeinnaam: Hiervoor moet u als persoon of bedrijf in Duitsland geregistreerd zijn. Er zijn echter mensen of bedrijven welke hun naam of registratie in het betreffende land of werelddeel ter beschikking stellen, zodat eenieder alsnog deze extensie kan registreren. Een dergelijke dienst heet een trustee service.

Waarom zou ik mijn domein beveiligen met een SSL certificaat?

U kunt uw webpagina, of uw servers in combinatie met desbetreffend TLD (top level domain), of subdomein laten beveiligen met een SSL certificaat. Dit zorgt ervoor dat de verbinding tussen de desbetreffende server en uw browser beveiligd werd met encryptie.

Wat is het verschil tussen een DNS Server en een DNS Record?

Heel zwart-wit gezegd: een DNS Server bevat DNS Records. U kunt het dus zien als de bibliotheek, welke boeken bevat. Of een boek welke een inhoudsopgave heeft waarin verwezen wordt naar een bepaald paginanummer.

DNS Servers
DNS Records

Wat is een Trustee Service?

Wanneer "local presence" vereist is om een domein te registreren dan dient u of de klant woonachtig zijn in het land welke de extensie beheerd. Enkele voorbeelden van populaire extensies met deze beperking zijn de extensies .FR en .DE. Om deze toch te kunnen registreren bieden wij een zogenaamde Trustee Service aan.

Met deze service wordt het domein geregistreerd op uw naam, terwijl op de achtergrond de administratieve contactpersoon wordt ingesteld op een lokaal notaris- of advocatenkantoor. Op die manier kunnen toch de populaire extensies geregistreerd worden.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hosting
Servers
Hulpmiddelen